Jouw verhaal

Stel je voor: je bent een boom.

Terwijl je groeit, krijg je te maken met wind, zon en regen. Soms sta je te stralen met bloesem of volop in het blad. Soms moet je loslaten wat je lief is.

Dat is je eerste verhaal: wat gebeurt er feitelijk allemaal in je leven? Wat krijgt je 'ik', je stam, allemaal te verduren?

Daar doorheen klinkt je tweede verhaal: al jouw gedachten en gevoelens over die gebeurtenissen.  Hoe ga je om met alles wat je meemaakt in je leven? Hoe houd je jezelf overeind?

Je gedachten en gevoelens zijn als het ware je wortels die jou, zo goed en zo kwaad als het gaat, rechtop houden.

Jouw derde verhaal gaat over je geest, je 'spirit'. Zie haar als je takken waarmee je reikt naar wat onzichtbaar en ongrijpbaar is, maar jou innerlijk wel in beweging zet. 

Wat doet er echt toe in mijn leven? Wat geeft mijn leven zin en betekenis? Ben ik daar waar ik wil zijn? Dit zijn vragen op spiritueel niveau.  

Je geest is de levenskracht die inwerkt op je stam en je wortels: op je lichamelijke en mentale welbevinden. Zij is als een innerlijke ruimte van waaruit je geroepen wordt de mens te worden die je bent. 

Het is dit derde verhaal van jouw leven waar het bij de Vuurplaats met name om draait. Een plaats om weer in contact te komen met je natuurlijke levenskracht.